A Saolin papucs eredete

A Shaolin szerzetesek, akik évszázadok óta a világtól elzárt kolostorokban élnek, nem csak egy vallást gyakorolnak, de tanítanak, gyógyítanak is, és egyben az ősi kínai kultúra közvetítői is.
Olyan keleti filozófiát képviselnek, aminek fontos része a harcművészet is. Ezt a harcművészetet az különbözteti meg nyugati társaitól, hogy mindig az önvédelemre helyezi a hangsúlyt, és a legfőbb hármas törekvése: a test, a szellem és a lélek harmóniája. A Shaolin szerzetesek ezért soha nem önmagában tanítják a harcművészetet, hanem azt mindig összekapcsolják a gyógyítás és az öngyógyítás művészetével is.

 

Saolin szerzetesek

 

Filozófiájuk szerint a betegség külső és belső okokra vezethető vissza. Belső ok a 7 érzelem és a 7 vágy. Ilyenek például az öröm, a harag, a szomorúság, vagy a vidámság. Külső ok lehet a hideg, a meleg és az időjárás-változás is. Aki például gyakran aggódik, annak a lépe lesz beteg, a túl sok öröm a szívnek, a félelem a vesének, a harag pedig a májnak árt. A meditáció gyakorlásával például elérhető, hogy az öt belső szerv egyensúlyban legyen. Nem jó, ha bármelyik túl erős, vagy túl gyenge, mert akár az erős, akár a gyenge, betegségek forrása lehet.

 

Saolin szerzetes

 

A mindennapok kemény gyakorlatai és a hosszú meditációk mellett a szerzeteseknek marad szabadidejük is, ilyenkor gyűjtenek gyógynövényeket, vagy faragják ki keményfából egy éles pengéjű késsel a képen látható papucs talpat.

 

Saolin papucs kép 03

 

Hogy ki volt az első közülük, aki ilyen talpat faragott nem tartják számon, de a mondák szerint közel száz évig élt, és idős korára rendfőnök lett. A késsel kialakított hegyes reflexcsúcsok jótékony talpmasszázst biztosítanak viselőjének a fárasztó és speciális gyakorlatok után, és biztosítják a megfelelő chi áramlást a testben. / Lásd : reflexológia /

Saolin papucs kép 04

 

Ennek a kezdetleges egyszerű akupresszúrás lábbelinek készítettük el konformizált nyugat európai változatát gömbölyített és ragasztással rögzített masszírozóbütykökkel, bélelt bőr és állítható csattal ellátott pánttal, valamint kétrétegű gumi koptatóréteggel.

 

Saolin papucs kép 05  Saolin papucs kép 06

 

A papucstalp nem védett trópusi fából készül / lamme fa / és kézi munkával.
Minden egyes Saolin papucs eladásából száz forinttal a Keszthelyi-hegységben fekvő Zalaszántó község melletti Béke Sztupa buddhista közösséget támogatjuk.

 

A Saolin papucs eredete